Kevesebb néző fizetett a Nemzeti Színház előadásaiért tavaly, mint egy évvel korábban

by admin



Csökkent 2023-ban a fizető nézők aránya a Nemzeti Színházban, mutatta ki a színház éves beszámolója alapján a Revizor Online, melyet a Telex szemlézett. A cikk felhívja rá a figyelmet, hogy a közel 99 ezer tavalyi nézőből a beszámoló szerint a fizető nézők aránya 66,8 százalék volt, míg egy évvel korábban az arány 72,3 százalék volt.

A Nemzeti Színház tavaly 2.685.619.789 forint működési alaptámogatást kapott, és így előadásonként 2,9 millió forinttal többet kapott a színház, mint egy évvel korábban a beszámoló szerint. A cikk összehasonlítja a Nemzeti működését hasonló méretű Pécsi Nemzeti Színházzal, mely 1,6 milliárd forinttal kevesebb támogatást kapott. Fizető nézőinek száma így is 23 ezerrel volt több, és a jegybevétele több mint kétszerese lett tavaly a Nemzetiének, miközben a Nemzeti kiadása egymilliárddal magasabb volt tavaly.

Sok a Nemzeti támogatása, sok az ingyen nézője: ez érthető úgy, hogy kiemelt státuszánál fogva misszióból, egyáltalán nem teljesítményelv alapján működik. Hogy nem releváns jegybevételben mérni a sikerét

– írja a Revizor Online cikke.





Source link

You may also like

Leave a Comment