Index – Sport – Akkora volt a felháborodás a Nemzeti Sport olimpiai magazinja miatt, hogy újranyomják azt

by admin


„Többen felhívták a figyelmünket arra, nagyon nem szerencsés, hogy kizárólag férfi sportolóink fotója, neve került ki a címlapra. Miután a magyar csapat tagjai és az esélyesnek számító versenyzőink között is meghatározó a hölgyek száma és aránya, sem szakmai, sem egyéb indok, mentség nincs arra, hogy ilyen bántóan egyoldalú címoldalt készítettek a kollégáink, amit különösen sajnálunk annak tükrében, hogy mi magunk is rengeteget dolgozunk és publikálunk a nők szerepének, képviseletének, megbecsülésének növelése érdekében a sportban és a sportmédiában” – írta közleményében a Nemzeti Sport.

A kritizált címlap:

A hibát elismerve, minden magyarázkodás helyett úgy döntöttünk, hogy újranyomjuk a magazin olimpiai számát egy sokkal méltóbb és a valóságot jobban tükröző címlappal, amelyre már le is cseréltük az összes digitális megjelenést, hirdetést, míg a magazin maga a napokban kerül a standokra, a régi példányok visszaszedése mellett. Egyúttal elnézést kérünk azoktól a hölgyektől, akiket – jogosan – rossz érzésekkel töltött el vagy felháborított az elhibázott címoldal – tették hozzá.

Ilyen lett az új címlap:

Mint látható, az új címlapra Érdi Mária, Csipes Tamara és Pusztai Liza is felkerült.

Szerdán kezdődik a XXXIII. nyári olimpia, amelyen 178 magyar sportoló vesz részt 21 sportágban. A francia főváros pontosan 100 év után rendezhet újra ötkarikás játékokat, 1924-ben a magyarok két arannyal, négy ezüsttel és négy bronzéremmel tértek haza.