Index – Mindeközben – Takács Nikolas új vizekre evez: Jött egy ellenállhatatlan késztetés, hogy olyasmivel foglalkozhassak, ami feltölt és kikapcsol

by admin


05-jacko konci-130829-IMG 9823

Fotó: Szécsi István / Velvet

Takács Nikolast eddig zenei karrierje miatt ismerhette meg egy ország, de mint kiderült, nemrég elvégzett egy festménybecsüs kurzust, hamarosan pedig a nemzetközileg elismert oklevelét is kézbe veheti.

Mindig is vonzódtam a régiségek és a műtárgyak iránt, és élt bennem egy nagy vágy, hogy komolyabban foglalkozzam ezzel a témával, de időm sosem volt arra, hogy elmélyedjek benne vagy komolyabban elkezdjek foglalkozni vele. Tavaly azonban jött egy ellenállhatatlan késztetés, hogy olyasmivel foglalkozhassak, ami feltölt és kikapcsol, ekkor jött az ötlet, hogy beiratkozom a festménybecsüs kurzusra

– kezdte a Blikknek Nikolas, akit teljesen magával ragadt a festmények és alkotóik története.

Mint mondta, teljesen beszippantotta a magyar festők élettörténete és megerősítette őt abban is, hogy bizony érdemes harcolni az álmainkért és a céljainkért. Hozzátette, már most érvényesülhetne frissen szerzett tudásával egy galériában vagy zálogházban, ez azonban egyelőre várat magára.

A szakmabeliek azt mondják, úgy 2-3 ezer megvizsgált festmény után mondhatja el magáról valaki, hogy ért ahhoz, amit csinál. Én még nagyon az út elején járok, rengeteget kell szakmailag fejlődnöm, de nagy álmom egy galéria létrehozása valahol a világban, ahol olyan kortárs magyar művészek munkáit segíteném népszerűsíteni, akik jelenleg kevésbé elismertek.

– mondta az énekes, aki egyelőre azt tervezi, hogy meglátogatja a budapesti piacokat, hátha rábukkan egy-két kincsre.





Source link

You may also like

Leave a Comment