Szánthó Miklós: A bécsi általános iskolások 70 százaléka nem beszél németül

by admin



Hova vezet az évtizedek óta tartó, tömeges, kontroll nélküli illegális migráció és egy, a kulturáját, történelmét, nyelvét – szóval önmagát – megtagadó „nyílt társadalom” találkozása? Hát ide: a bevándorlók nem is érzik szükségét, hogy integrálódjanak (pláne hogy asszimilálódjanak), hiszen nincs is mihez

– posztolta Facebook oldalán a főigazgató. Nyugat-Európa az ő szemükben (is) feloldódott az „all different, all equal” progresszív semlegességében – sőt maga lett a nagy, üres Semmi. A semmihez pedig igen nehéz kötődni – maradnak ezért a bevándorlók inkább saját maguknál és saját nyelvüknél – mondta.

Kiemelte, hogy Ausztriában most az újabb családegyesítési hullám hozta felszínre a súlyos problémát, nevezetesen azt, hogy az elvileg osztrák iskolarendszer a gyakorlatban megszűnik német nyelvűnek lenni és olyan „osztrákokat” képez, akik sosem lesznek osztrákok – hacsak nem fosztjuk meg az osztrák mivoltot a német nyelviségtől.

Az Osztrák Statisztikai Hivatal friss adatai szerint a helyzet főleg Bécsben súlyos, de általános jelenségről van szó: a fővárosi általános iskolások 70 százaléka nem németül beszél a mindennapi életben, az első osztályosok egyharmada pedig egyáltalán nem tudja követni a nyelvet. Havonta (!) annyi kiskorú migráns érkezik Bécsbe „családegyesítés” címén, hogy 14 iskolai osztályt is feltöltenek – vélekedett.

Csak abban bízhatunk, hogy a migrációt elutasító jobboldali erők, főleg a #PatriotsforEurope-hoz tartozó Osztrák Szabadságpárt, az FPÖ megálljt parancsol ennek az őrületnek az őszi választasok után – immáron kormánypártként

– zárta sorait.

🇦🇹👳🏾A bécsi általános iskolások 70 százaléka nem beszél németül ❗

Hova vezet az évtizedek óta tartó, tömeges, kontroll…

Posted by Szánthó Miklós on Friday, July 19, 2024

 





Source link

You may also like

Leave a Comment