Index – Külföld – Ausztrália különmegbízott kinevezésével veszi fel a harcot az antiszemitizmussal

by admin


Az ausztrál kormány kedden különmegbízottat nevezett ki, hogy szembeszálljon az Izrael és a Hamász közötti háború kezdete óta országszerte tapasztalható antiszemitizmus növekedésével – írja az MTI.

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök bejelentette, hogy hamarosan hasonló megbízottat neveznek majd ki az ausztráliai iszlamofóbia elleni küzdelemre, és mindketten a társadalmi kohéziót fogják előmozdítani.

Az ausztrál miniszterelnök három évre Jillian Segal ügyvédet nevezte ki az antiszemitizmus elleni küzdelem különleges megbízottjává. A megbízott konzultál majd a közösségi csoportokkal, és jelentést tesz a miniszterelnöknek, illetve a multikulturális ügyek miniszterének.

A híradások szerint 700 százalékkal növekedett Ausztráliában az antiszemitizmus a gázai háború októberi kirobbanása után, és még jelenleg 400-500 százalékkal haladja meg a konfliktus előtti szintet. Segal sokkolónak nevezte az ausztráliai antiszemitizmusra vonatkozó statisztikákat.

A beszámolók szerint zsidó tulajdonú üzleteket bojkottálnak és rongálnak meg, valamint zsidó művészeket zárnak ki vagy lehetetlenítenek el a közösségi médiában.

Sajnos nincs egyetlen válasz az antiszemitizmus örökös problémájára. De ennek a szerepkörnek a létrehozása azt mutatja, hogy a kormány eltökélt a gonosszal való szembenézéssel, és biztosítani akarja, hogy ne erodálódjon a társadalmunkban meglévő jóság

– mondta Jillian Segal.

„Beszéltem a zsidó közösség tagjaival Ausztrália-szerte, akik nem érzik magukat biztonságban, a gyermekeik pedig félve veszik fel az iskolai egyenruhát a fővárosunkban. Ez nem elfogadható. Soha nem fogadható el, és Ausztráliában 2024-ben biztosan nem” – mondta Anthony Albanese kormányfő.