Fakaróval agyonverte ismerősét, pár hét múlva jött neki egy sugallat, hogy öljön, ötven késszúrással kivégzett még egy ártatlan férfit

by admin



Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a 28 éves férfi, aki 2020 nyarán ok nélkül brutálisan kivégzett két hajléktalant Miskolcon. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi életfogytig tartó büntetését azzal, hogy a terhelt 40 év múlva szabadulhasson a leghamarabb feltételesen.

Az ítélet szerint a hajléktalan fiatal 2020 augusztusában együtt italozott egy sorstársával. Italozás közben elhatározta, hogy megöli. Elcsalta egy családi házhoz, majd agyonverte egy fakaróval. A holttestet egy fás-bokros lejtős területen legurította, azt egy fa tövében, hetekkel később találták meg.

A férfi egy hónappal később egy másik ivócimboráját is brutálisan kivégezte. Hajnalban bement az ismerőse lakrészébe, majd ok nélkül püfölni kezdte, majd ötvenszer megszúrta, illetve megvágta a nála lévő késsel. Az áldozata holttestét betekerte egy paplanhuzatba, majd bedobta az udvaron lévő kútba. Még ugyanebben a hónapban egy másik, alvó ismerősétől elvette pénzét és igazolványait.

A kettős gyilkossággal vádolt férfi a nyomozati szakban elismerte, hogy halálra verte karóval az egyik áldozatát, majd elrejtette a holttestet. Azt azonban tagadta, hogy 50 késszúrással végzett volna a másik áldozatával. Egy másik hajléktalanra akarta kenni ezt a bűncselekményt és azt állította, hogy ő csak a holttest eltüntetésében segédkezett. Később azonban változtatott a vallomásán, ekkor már azt mondta, hogy jött neki egy sugallat, hogy meg kell ölnie ezt a férfit

A Miskolci Törvényszék életfogytig tartó fegyházra ítélte a férfit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, kifosztás bűntette, valamint okirattal visszaélés vétsége miatt azzal, hogy 40 év múlva bocsátható leghamarabbfeltételes szabadságra. A vádlott enyhítésért, védője pedig elsődlegesen téves minősítés és felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság döntése törvényes és megalapozott. A többszörösen büntetett előéletű, visszaeső vádlott minden méltányolható indok nélkül, orvul és alattomosan támadt az ártatlan áldozataira. A kitartó módon elkövetett, kirívóan durva erőszak kellően indokolja a vele szemben kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés alkalmazását, melynek enyhítésére nincs törvényes indok.

Hozzátették, a társadalom védelme ilyen gátlástalan és erőszakos elkövetőkkel szemben csak példás büntetéssel biztosítható, ezért indokolt a büntetés helybenhagyása.





Source link

You may also like

Leave a Comment