Azt állítja a dán miniszterelnök támadója, hogy nem bűnös, mert nem emlékszik semmire

by admin



2024. július 3. – 20:07

Azt állítja a dán miniszterelnök támadója, hogy nem bűnös, mert nem emlékszik semmire

Mette Frederiksen dán miniszterelnök – Fotó: Dursun Aydemir / AFP

Fehér János

Egy elsőre nem túl erősnek tűnő védekezéssel állt elő az a lengyel férfi, aki június elején rátámadt Koppenhágában a dán miniszterelnökre, Mette Frederiksenre. A gyanúsított emlékezetkiesésre hivatkozik.

Frederiksent még június 7-én vágták vállon Koppenhága belvárosában, komolyabb sérülést nem okoztak neki, de érthetően megrendítette a támadás, és ki is hagyott egy európai parlamenti választással kapcsolatos eseményt.

Henrik Karl Nielsen, a meg nem nevezett gyanúsított ügyvédje az Associated Pressnek küldött emailben azt közölte, hogy a gyanúsított ártatlannak fogja vallani magát. Azt mondta, hogy a gyanúsított nem emlékszik az esetre.

A férfit köztisztviselő vagy közfeladatot ellátó személy elleni támadással vádolták me – mondta Nielsen. Ha bűnösnek találják, pénzbírsággal vagy akár nyolc év börtönnel is számolhat. A tárgyalást augusztus 6-7-re tűzték ki Koppenhágában.

A dán média szerint a támadó valószínűleg kábítószer hatása alatt állt és ittas volt az incidens idején, ami után érthető lenne, hogy nem emlékszik semmire.

(Guardian)

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!



Source link

You may also like

Leave a Comment