Demoralizáló előnnyel nyerte Verstappen az osztrák időmérőt

by admin



2024. június 29. – 17:05

Péli-Koroknai Gergely

Az időmérő első harmadában inkább a továbbjutók, sem mint a kiesők között volt meglepetés: Kevin Magnussen a Haasból mindent kifacsarva az ötödik legjobb idővel ment tovább a legjobb 15 közé, miközben Sergio Pérez a világbajnok autóval csak a 12. legjobb időt autózta. Az eleje rendkívül szoros lett, Carlos Sainz 48 ezredmásodperccel volt gyorsabb Oscar Piastrinál és 73 ezredet vert Max Verstappenre, de a 15 továbbjutó is 4 tizedmásodpercen belül volt egymáshoz képest az F1-naptár egyik legrövidebb pályáján.

A második szakaszban aztán rákapcsolt Verstappen, aki több mint fél másodperces előnyt szedett össze a top 10-be jutáshoz. Utána viszont nagy csata indult be, Sainz és George Russell ezredmásodpercre azonos időt autóztak a második-harmadik továbbjutóhelyen, de Lewis Hamilton is nagyon közel volt hozzájuk, ő 37 ezreddel maradt el a párostól. A Kanadai Nagydíjon Russellnek volt már része egy azonos idős esethez, akkor a pole pozícióért harcolva ment ezredre pontosan ugyanolyan időt ő és Verstappen, az első rajtkocka pedig végül Russellé lett.

Az átmeneti időazonosságnak nem volt jelentősége, az időmérő legvégén ugyanis már lemeccselték egymás között a sorrendet. Verstappen némileg ugyan vesztett az előnyéből, de így is demoralizáló, 4 tizedes különbséggel nyert Lando Norris előtt a 4,3 km hosszú pályán. Norris csapattársa is közel, fél másodpercen belül volt Verstappenhez képest, ám az ő köridejét törölték – az osztrák pályán egyáltalán nem ritka – pályaelhagyás miatt, így végül visszaesett a hetedik helyre.

Verstappen és Norris párosa mögött egymástól 11 ezredre jött Russell és Sainz, akik ezen az időmérőn nagyon együtt mozogtak. Az ötödik rajthelyet Lewis Hamilton, a hatodikat a mért körén hibázó, a pályáról is lecsúszó Charles Leclerc szerezte meg, majd jött Piastri, Sergio Pérez, Nico Hülkenberg és Esteban Ocon.

A futam vasárnap 15.00-kor rajtol majd.

Partnereinktől

Kövess minket Facebookon is!



Source link

You may also like

Leave a Comment