Index – Külföld – Nem bírják a németek, több pénzt kérnek az EU-tól – Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index pénteki hírösszefoglalója

by admin


Magyar idő szerint hajnali háromkor rendezték meg a Joe Biden és Donald Trump közötti elnökjelölti vitát. A CNN által rendezett összecsapás az eddigi legmeghatározóbb pillanat volt a fej fej mellett zajló választásokon, és ez lett volna Biden legjobb esélye arra, hogy felvillanyozza újraválasztási kampányát. 

Trump egy külpolitikai kérdésre, amely Oroszország ukrajnai inváziójára vonatkozott, arra használta fel az időt, hogy visszavágjon Bidennek a veteránok kérdésében.

„Először is, a veteránjaink és katonáink ki nem állhatják ezt a fickót. Nem tudják elviselni őt. Szerintük ő a legrosszabb főparancsnok, ha így nevezik, aki valaha is volt” – fogalmazott. 

„Ha lenne egy igazi elnökünk, egy olyan elnök, aki tudta, hogy Putyin tiszteli, soha nem szállta volna meg Ukrajnát” – mondta Trump.

Trump régóta pozitívan nyilatkozik Vlagyimir Putyin orosz elnök keménységéről, többek között „zseniálisnak” és „nagyon okosnak” nevezte Putyin taktikáját a 2022-es ukrajnai invázió során. Biden visszavágott Trumpnak, aki azzal hencegett, hogy arra kényszeríti az európai szövetségeseket, hogy több pénzt fektessenek a védelembe.

„Ez a fickó ki akar lépni a NATO-ból” – mondta Biden, hozzátéve, hogy ő maga „rávett 50 másik nemzetet”, hogy támogassák Ukrajnát az orosz invázióval szemben.

Az elnökjelölti vitáról szóló részletes összefoglalónkat ide kattintva olvashatja el.





Source link

You may also like

Leave a Comment